Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Gegrilde Pittige Kippenpoten, lekker met verse groente en aardappeltjes! Je kan ze ook als lekkere snack voor tussendoor serveren tijdens een borrel of gezellig avondje met vrienden! Josje de Boer, heel erg bedankt voor het delen van dit recept!
Ingrediënten
- 8 kippenpoten
- zout en vers gemalen peper
- 75ml ketchup
- 50gr sinaasappel marmelade
- 1 uitgeperste teentje knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel mosterdpoeder (Colman's)
Bereidingswijze
- Kruid de kippenpoten met zout en peper
- Gril de kippenpoten in een grilpan op hoogvuur voor ongeveer 3 minuten aan elke kant
- Combineer ondertussen de rest van de ingredienten in een kom en roer het goed door
- Smeer de kippenpoten in met de marinade, gebruik hiervoor een kwastje, en gril ze in de pan totdat ze volledig gaar zijn
- Draai de kippenpoten regelmatig om en blijf ze insmeren met de marinade totdat deze op is
Details
Tip: Kan je geen mosterdpoeder vinden in de plaatselijke supermarkt, vervang dit dan door 2 theelepels fijne mosterd.
Benodigdheden
Grillpan