Ingrediënten
- Voor het gehakt:
500 gr half-om-half gehakt
1/2 kopje broodkruim
1 eetl. Ketchup
1 eetl. Mosterd
1 eetl. Sojasaus
Zout/peper
Handjevol verse peterselie
Klein uitje
2 teentjes knoflook
Half kopje bloemVoor de saus:
1 pakje tomato frito
1 1/2 eetl. Suiker
Zout/peper
2 theel. Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Meng het gehakt samen met de broodkruim, ketchup, mosterd, sojasaus, zout en peper. Knijp de knoflook fijn, versnipper de ui en snijd de peterselie fijn en voeg ook deze toe bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar. Was de handen goed en draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Verwarm wat olie of boter in een grote koekepan en haal de balletjes door de bloem voordat je ze in de pan doet. Bak ze op middenhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.Verwarm in een andere pan wat olie of boter en voeg hier de knoflook aan toe. Bak dit heel kort, zodat de geur vrijkomt maar zonder dat de knoflook verkleurt en bitter word. Voeg vervolgens de tomato frito en de rest van de ingredienten voor de saus toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg nu de gehaktballetjes toe samen met het eventuele kookvocht uit de pan. Doe een deksel op de pan en laat het nog ongeveer 10 minuten op staan zodat de smaken goed mengen. Lekker met pasta of rijst.