Voorbereiding: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4 personen
Een heerlijke klassieke, maar dan wel op een origineel manier.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 500 gram gehakt
- 1/4 kopje broodkruim
- 1 tl worchestersaus
- 2 el mosterd
- Peper en zout
- Takje verse rozemarijn
- Takje verse peterselie
- 1/2 paprikapoeder
- Klein uitje, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 60 ml abrikozen jam
- 2 el bruine suiker
- 200 ml ketchup
- 1 el worchestersaus
Voor de saus:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook 3 van de eieren en pel ze.
- Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten voor het gehaktbrood. Je kan voor het gehaktbrood een cake blik gebruiken of je kan deze zelf vormen en bakken.
- Het makkelijkste is wel om in ieder geval je bakplaat of bakblik met bakpapier te bekleden.
- Neem een klein deel van het gehakt en leg dit op de de bodem van het blik. Leg hierna de eieren er over de lengte in en bedek deze weer met gehakt zodat de eieren niet meer zichtbaar zijn.
- Meng nu de ingrediënten van de saus en bestrijkt de bovenkant van het gehaktbrood hier mee.
- Bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar. Lekker met aardappelpuree en groenten.