Gehaktbrood Met Chorizo

0
2398
gehaktbrood-met-chorizo
gehaktbrood-met-chorizo
Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 4

Heerlijk als hoofdgerecht met kerst, Gehaktbrood Met Chorizo! Een smaakvolle variant van het traditionele Amerikaanse gerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 400gr gepelde tomaten, uitgelekt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 1/2 theelepels zwarte peper
  • 2 1/2 theelepels zout
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eieren
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, fijn gesneden
  • handje vol fijngehakte koriander
  • 125gr amandelmeel
  • 600gr gehakt
  • 225gr chorizo in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Doe de gepelde tomaten in een keukenmachine en voeg de sambal, citroensap, paprikapoeder, kerriepoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel zout en 2 uitgeperste teentjes knoflook toe
  3. Pureer het geheel tot een gladde saus en zet het opzij voor later
  4. Klop vervolgens de eieren samen met de uitgeknepen gelatine bladen, gedroogde oregano, gemalen komijn, Worcestershire saus en 1 theelepel zwarte peper, en laat het 10 minuten staan
  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de rest van de knoflook voor ongeveer 2 minuten
  6. Doe de ui en knoflook in een grote kom en roer het ei-mengsel, samen met de koriander, amandelmeel en 2 theelepels zout, erdoor totdat het één geheel vormt
  7. Voeg vervolgens het gehakt en de chorizo toe en kneed het tot één geheel
  8. Vorm het gehakt tot een broodvorm en leg het op de bakplaat met bakpapier
  9. Smeer de helft van de tomatensaus over het gehaktbrood en zet het 50 minuten in de voorverwarmde oven
  10. Haal de gehaktbrood uit de oven en verdeel de rest van de saus erover. Zet het nogmaals 10 minuten in de oven
  11. Laat de gehaktbrood met chorizo 15 minuten afkoelen voordat je het aansnijd en serveert

Benodigdheden

Oven, keukenmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here