Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 4
Heerlijk als hoofdgerecht met kerst, Gehaktbrood Met Chorizo! Een smaakvolle variant van het traditionele Amerikaanse gerecht. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 400gr gepelde tomaten, uitgelekt
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 1/2 theelepels zwarte peper
- 2 1/2 theelepels zout
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eieren
- 4 blaadjes gelatine
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1/2 ui, fijn gesneden
- handje vol fijngehakte koriander
- 125gr amandelmeel
- 600gr gehakt
- 225gr chorizo in kleine stukjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C en beleg een bakplaat met bakpapier
- Doe de gepelde tomaten in een keukenmachine en voeg de sambal, citroensap, paprikapoeder, kerriepoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel zout en 2 uitgeperste teentjes knoflook toe
- Pureer het geheel tot een gladde saus en zet het opzij voor later
- Klop vervolgens de eieren samen met de uitgeknepen gelatine bladen, gedroogde oregano, gemalen komijn, Worcestershire saus en 1 theelepel zwarte peper, en laat het 10 minuten staan
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de rest van de knoflook voor ongeveer 2 minuten
- Doe de ui en knoflook in een grote kom en roer het ei-mengsel, samen met de koriander, amandelmeel en 2 theelepels zout, erdoor totdat het één geheel vormt
- Voeg vervolgens het gehakt en de chorizo toe en kneed het tot één geheel
- Vorm het gehakt tot een broodvorm en leg het op de bakplaat met bakpapier
- Smeer de helft van de tomatensaus over het gehaktbrood en zet het 50 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de gehaktbrood uit de oven en verdeel de rest van de saus erover. Zet het nogmaals 10 minuten in de oven
- Laat de gehaktbrood met chorizo 15 minuten afkoelen voordat je het aansnijd en serveert
Benodigdheden
Oven, keukenmachine