Dit recept maak ik altijd als ik wat groenten over heb. Dus trek de koelkast open en kijk wat je hebt. Wortels, aardappel of courgette zijn ook goed te gebruiken.
Ingrediënten
- 4 stukken kip (Met bot)
2 el tomatenpuree
1 el mosterd
2 el sojasaus
1 el paprika poeder
1 tl kerrie poeder
2 tl Provençaalse kruiden
1 ui
1 paprika
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 zoet pepertje (optioneel)
Peper/zout
Bereidingswijze
Leg de kip in een ovenschaal en strooi de peper, zout, paprikapoeder en kerrie poeder erover. Vervolgens voeg je de tomatenpuree, mosterd, sojasaus, knoflook en olie toe en smeer je de kip hier mee in. Snijd de ui, paprika en de tomaat in grove stukken en leg dit bij de kip in de schaal. Als je het pepertje gebruikt snijd deze dan fijn en strooi dit over de kip heen. Bestrooi de kip en de groenten vervolgens met de Provençaalse kruiden en bedek de overschaal met folie. Zet de schaal in de koelkast en laat het minstens 20 minuten marineren. Bak de kip ongedekt 45 minuten in de oven op 200 graden. Serveer de kip met rijst en de saus uit de schaal.
Benodigdheden
ovenschaal, mengkom, mes