Ingrediënten
- Voor de kip
2 kipfilets
Peper, zout
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uipoeder
2 kopjes paneermeel
1 kopje bloem
1 ei
2 tl boter of olieVoor de alfredo saus:
60 gram boter
1 teentje knoflook
250 ml slagroom
Peper, zout
1/2 tl oregano
1/2 tl basilicum
3/4 kopje parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in tweeën zodat je uitein1 4 dunne stukken kipfilet hebt. Meng het panneermeel met de knoflook en uipoeder en de peper en zout en klop het ei. Haal de kipfilets door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het panneermeel. Verwarm de boter of olie in de pan en bak de kipfilets gaar en goudbruin.Verwarm de boter in de pan en voeg de knoflook en de kruiden toe. Bak de knoflook heel kort mee op laag vuur zodat het niet aanbrand en voeg vervolgens de slagroom, peper en zout toe. Zet het vuur middelhoog en breng de saus al roerend zachtjes aan de kook. Laat de saus op laag vuur voor ongeveer 8 minuten zachtjes peuttelen terwijl je regelmatig roert. Verwijder de pan van het gas en roer de kaas beetje bij beetje door de saus. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de saus voor 2-3 minuten. Serveer met pasta naar keuze.