Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 6
Gepofte Krieltjes Met Zure Room smaken bijna overal bij. Maar je kunt ze ook prima serveren als voorgerecht. Met een beetje zure room, bieslook en stukjes gebakken bacon is het echt heel lekker! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500gr krieltjes met schil
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels grove zeezout
- een bosje bieslook
- 3 plakjes bacon
- 250gr zure room
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Prik met een vork één keer in alle krieltjes en verdeel ze over een ovenschaal
- Besprenkel het met 1 eetlepel olijfolie en hussel het door elkaar
- Bestrooi de krieltjes met een eetlepel zeezout en zet het 40 minuten in de oven
- Snij ondertussen de bieslook fijn en zet het aan de kant
- Bak de bacon krokant in een koekenpan en laat het uitlekken op een vel keukenpapier
- Laat de bacon even afkoelen en snij het vervolgens in kleine stukjes
- Haal na 40 minuten de krieltjes uit de oven en laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen
- Snij ze vervolgens in met een "X" aan de bovenkant
- Strooi de rest van de zout over de ingesneden krieltjes en vul ze allemaal met een beetje zure room
- Garneer als laatste de krieltjes met de gesneden bieslook en bacon
Benodigdheden
oven