Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Een Aziatische klassieker die nu ook makkelijk thuis te maken is én boordevol vitaminen zit. Volg onderstaande stappen en maak het zelf.
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees reepjes
- 1 kleine ui in halve ringen gesneden
- 1 kleine broccoli, in kleine roosjes
- 125 ml runderbouillon
- 3 teentjes knoflook
- 2 el maïzena
- 1 el olie
- 125 ml sojasaus
- 4 el bruine suiker
- 2 tl maïzena
Voor de saus:
Bereidingswijze
- Doe de rundvleesreepjes in een kom en meng met de Maïzena. Verwarm de olie in een pan en bak de rundvlees hier samen met de ui enkele minuten in aan totdat het vlees rondom bruin is. Schep het vlees en de ui uit de pan en bewaar deze apart.
- Doe de broccoli en de knoflook in de pan en bak deze kort aan, voeg de bouillon toe en laat deze koken totdat de broccoli beetgaar is. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een aparte kom en voeg deze samen met het vlees toe aan de pan. Laat het geheel een paar minuten sudderen totdat de saus wat is ingedikt. Serveer met witte rijst.