Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 6
Geroosterde pompoenensoep, Deze soep was vroeger bij mij thuis een echte herfst traditie. Door het roosteren komen de smaken nóg beter uit en zo doet de oven de helft van het werk.
Ingrediënten
- 1 flespompoen, ongeschild in stukken gesneden
- 2 grote wortels, in dikke plakken gesneden
- 1 knol knoflook
- 1 middelgrote ui, grof gesneden
- 4 el olijfolie
- peper en zout
- 1,5 liter kippenbouillon
Bereidingswijze
1. Leg de groenten op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. 2. Zet de oven op 180 graden en bak de groenten voor 35-45 minuten totdat je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken. 3. Knijp de geroosterde knoflook uit hun velletjes en doe alle groenten samen met de bouillon in een grote pan. 4. Pureer het geheel met een staafmixer zodat er een gladde soep ontstaat. (Je kan hier ook een blender voor gebruiken.) 5. Laat de soep voor 10-15 minuten zachtjes pruttelen en voeg indien nodig wat extra peper en zout toe.
Benodigdheden
pan