Gestoofde Bananen Recept, de latijns amerikaanse appelmoes.

Gestoofde Bananen Recept
Gestoofde Bananen Recept
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 6

Gestoofde bananen is een gerecht dat veel wordt gegeten in verschillende delen van de wereld, met name in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat vaak wordt gegeten als bijgerecht of als dessert.

Om gestoofde bananen te maken, heb je rijpe bananen nodig die nog stevig zijn en niet te zacht. Schil de bananen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm dik.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en voeg de bananenstukjes toe. Bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel en roer ze voorzichtig door de boter.

Voeg een scheutje water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat de bananen sudderen totdat ze zacht zijn geworden en de saus iets is ingedikt.

Serveer de gestoofde bananen warm als bijgerecht bij bijvoorbeeld rijst of bonen, of als dessert met een bolletje ijs en wat slagroom. Geniet ervan!

Klik hier voor appelmoes recepten.

Zoals we in Nederland appelmoes bij onze stamppot eten, hebben ze in Latijns Amerika deze (bak) bananen gestoofd met boter en kaneel. Een heerlijk bijgerecht dat bij ieder gerecht met rijst past. De bak bananen zijn te koop in iedere toko. Zorg er voor dat ze goed rijp zijn en de schil grotendeels bruin is.

Ingrediënten

  • 2 rijpe bak bananen
  • 2 el boter
  • 1 1/2 el suiker
  • 2 tl ook kaneel
  • 1 kruidnagel
  • 250 ml water

Bereidingswijze

Snijd de bananen door de lengte en snijd nu iedere helft in drieën.  Verwarm de boter in een koekenpan en bak de bananen op middelhoog vuur hier kort aan beide kanten in aan. Strooi hier de kaneel over en voeg vervolgens het water toe. Voeg nu ook meteen de Suiker en de kruidnagel toe. Roer de suiker en kaneel door het water heen en breng het geheel aan de kook. Draai de bananen af en toe om zodat ze rondom gaar worden. De bananen zijn klaar als je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken en er een siroop achtige saus ontstaat.

Benodigdheden

kom, pan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here