Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Gevulde Ontbijt Appeltjes, een heerlijk ontbijt om tijdens regenachtige herfstmorgens lekker van te genieten. Je kan deze appeltjes ook samen met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus serveren als nagerecht! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 8 eetlepels boter op kamertemperatuur
- 100gr bruine suiker
- 75gr bloem
- 50gr muesli
- 25gr kristalsuiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
- snufje zout
- 8 appels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210°C
- Mix de bloem, muesli, kristalsuiker, 25gr van de bruine suiker, 1 theelepel kaneel en zout in een grote kom
- Voeg 4 eetlepels boter toe en meng het geheel met je handen tot een kruimelig geheel
- Schild 4 appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes
- Voeg een theelepel kaneel, de rest van de boter en de rest van de bruine suiker toe
- Bak het mengsel ongeveer 8 minuten in een pan totdat de appel zacht is geworden
- Snijd van de overige 4 appels de bovenkant en verwijder het klokhuis en het vruchtvlees
- Vul de appels met de appelvulling en schep het kruimel mengsel er boven op
- Zet de Gevulde Ontbijt Appeltjes vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven
Details
Tip: Voeg een klein handje rozijnen toe aan de appelvulling voor extra variatie.
Benodigdheden
Oven