Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 12
Gevulde Paaseieren mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens het paasweekend! Of je ze nu op de traditionele manier maakt, de vulling aanvult met je eigen favoriete kruiden of er een gezellig schattig kuikentje van maakt zoals in het filmpje, als je er maar van geniet! Veel kookplezier en een vrolijk paasfeest!
Ingrediënten
- 12 eieren
- 3 eetlepels mayonaise
- snufje zout en peper
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
- Vul een pan met water en breng dit aan de kook
- Doe de 12 eieren voorzichtig in de pan en laat de eieren ongeveer 10 minuten rustig koken
- Haal de eieren uit de pan en laat ze onder stromend koud water afkoelen
- Pel de eieren nu en snij ze door midden, waarna je het eigeel eruit schept
- Doe de dooiers in een kom en meng deze met de mayo, een beetje azijn, een theelepeltje suiker, een beetje zout en peper en meng het vervolgens goed met een vork
- Schep nu een theelepel van het mengsel in elk ei (kan ook met spuitzak voor een mooier afwerking)
- Beestrooi de gevulde paaseieren met een beetje paprikapoeder
Details
Tip: Je kan ook experimenteren door bijvoorbeeld een beetje ketchup, tabasco, chilipoeder, curry of mosterd door het eigeel te mengen. Laat ons gerust weten wat je favoriete vulling is!
Tip: Leuk om samen te doen met de kinderen!
Super leuke recepten en makkelijk
te bereiden