Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Gevulde Paprika met Marokkaanse Couscous is een heerlijk recept dat ik graag op tafel zet! Het is gemakkelijk te maken en erg gezond! Veel kookplezier.
Ingrediënten
- 100gr geroosterde amandelen
- 4 grote rode paprika's
- 2 eetlepels olijfolie
- 300gr Marokkaanse couscous
- 50gr rozijnen
- mix voor couscous
- 400ml kokend water
- 15gr verse munt, fijngesneden
- 300gr magere kwark
- vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Hak de amandelen fijn en snij de kapjes van de paprika's, ongeveer 2cm onder de bovenkant
- Verwijder de zaadlijsten en snij een klein stukje van de onderkant zodat de paprika's blijven staan
- Snijd het vruchtvlees van de kapjes in stukjes
- Verhit de olie in een braadpan en roerbak de paprikastukjes voor ongeveer 2 minuten
- Voeg de couscous, rozijnen, het water en de mix voor couscous toe en roer het goed door
- Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Voeg de gehakte amandelen toe en roer het goed door
- Vul de paprika's met het couscous-mengsel, zet ze in een ovenschaal en bak het geheel 20 minuten in de oven
- Snij de munt fijn en breng de kwark op smaak met de helft van de munt en peper naar smaak
- Verdeel de paprika's over 4 borden en schep een lepel muntsaus op de paprika's
- Garneren het geheel met de rest van de munt
Benodigdheden
Oven, ovenschaal