Gevulde Paprika met Marokkaanse Couscous

0
2718
gevulde-paprika-met marokkaanse-couscous
gevulde-paprika-met marokkaanse-couscous
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Klik hier voor meer marokkaanse recepten

Marokkaanse couscous is een traditioneel gerecht uit Marokko dat doorgaans bestaat uit gestoomde couscouskorrels geserveerd met groenten, vlees en een pittige saus. Het gerecht wordt meestal bereid in een speciale pot genaamd een couscoussier, die twee compartimenten heeft: één om de stoofpot te koken en één om de couscous te stomen.

De groenten die worden gebruikt in Marokkaanse couscous kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de regio, maar veelvoorkomende ingrediënten zijn onder meer wortelen, rapen, kikkererwten, uien en tomaten. Vlees kan ook worden toegevoegd, waarbij lamsvlees en kip populaire keuzes zijn. De pittige saus wordt meestal gemaakt met een mix van kruiden zoals komijn, koriander en paprika en kan ook harissa bevatten, een hete chilipasta.

Om Marokkaanse couscous te bereiden, worden het vlees en de groenten eerst gekookt in het onderste compartiment van de couscoussier, terwijl de couscous stoomt in het bovenste compartiment. De couscous wordt doorgaans op smaak gebracht met boter, zout en soms kaneel en wordt meestal op een schaal geserveerd met het vlees en de groenten erbovenop gerangschikt. De pittige saus wordt vervolgens net voor het serveren over het gerecht gegoten.

Marokkaanse couscous is een heerlijk en bevredigend gerecht dat door veel mensen over de hele wereld wordt genoten. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een smaakvolle en gezonde maaltijd die gemakkelijk te bereiden is en kan worden aangepast aan individuele smaken.

Gevulde Paprika met Couscous is een heerlijk recept dat ik graag op tafel zet! Het is gemakkelijk te maken en erg gezond! Veel kookplezier.

Ingrediënten

  • 100gr geroosterde amandelen
  • 4 grote rode paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300gr Marokkaanse couscous
  • 50gr rozijnen
  • mix voor couscous
  • 400ml kokend water
  • 15gr verse munt, fijngesneden
  • 300gr magere kwark
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Hak de amandelen fijn en snij de kapjes van de paprika's, ongeveer 2cm onder de bovenkant
  3. Verwijder de zaadlijsten en snij een klein stukje van de onderkant zodat de paprika's blijven staan
  4. Snijd het vruchtvlees van de kapjes in stukjes
  5. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de paprikastukjes voor ongeveer 2 minuten
  6. Voeg de couscous, rozijnen, het water en de mix voor couscous toe en roer het goed door
  7. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  8. Voeg de gehakte amandelen toe en roer het goed door
  9. Vul de paprika's met het couscous-mengsel, zet ze in een ovenschaal en bak het geheel 20 minuten in de oven
  10. Snij de munt fijn en breng de kwark op smaak met de helft van de munt en peper naar smaak
  11. Verdeel de paprika's over 4 borden en schep een lepel muntsaus op de paprika's
  12. Garneren het geheel met de rest van de munt

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here