Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4
Gevulde Speculaas mag natuurlijk niet ontbreken tijdens pakjesavond. Maak het nu gemakkelijk zelf met dit eenvoudig recept! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 200gr zelfrijzend bakmeel
- 100gr bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1/2 theelepel zout
- 120gr boter
- 250gr amandelspijs
- 15gr amandelen
- 1 losgeklopt ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng de zelfrijzend bakmeel en de suiker in een grote kom
- Voeg de speculaaskruiden en zout toe
- Snij de boter in blokjes en voeg het toe aan de droge mix
- Mix het geheel door elkaar met een elektrische mixer en kneed het vervolgens met de hand verder tot een samenhangend deeg
- Verdeel het deeg in twee gelijke ballen
- Rol beide uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik
- Leg één plak op de bakplaat en verdeel de amandelspijs hierover
- Bedek het geheel vervolgend met de tweede plak en versier het met amandelen
- Bestrijk de Gevulde Speculaas met ei en zet het 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven
Details
Tip: Lekker tijdens sinterklaasavond!
Benodigdheden
Oven, elektrische mixer