Gevulde Tomaten Met Feta En Geroosterde Paprika

0
2096
gevulde-tomaten-met-feta-en-geroosterde-paprika
gevulde-tomaten-met-feta-en-geroosterde-paprika
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4

klik hier voor meer vegetarische recepten.

Hier zijn nog een paar variaties op gevulde tomaten.

Gevulde tomaten met quinoa en spinazie
4 grote tomaten
1/2 kopje quinoa
1 kopje spinazie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/4 kopje feta kaas
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 375°F (190°C). Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bovenkant van de tomaten en verwijder het vruchtvlees en de zaden. Meng de quinoa, spinazie, knoflook, feta kaas, olijfolie, zout en peper in een kom. Vul de tomaten met het mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Bak 25-30 minuten, tot de tomaten gaar zijn.

Gevulde tomaten met rijst en champignons
4 grote tomaten
1 kopje rijst
1 kopje champignons, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/4 kopje Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 375°F (190°C). Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bovenkant van de tomaten en verwijder het vruchtvlees en de zaden. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en champignons tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Meng de rijst, champignons, ui, knoflook, Parmezaanse kaas, zout en peper in een kom. Vul de tomaten met het mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Bak 25-30 minuten, tot de tomaten gaar zijn.

Gevulde tomaten met geitenkaas en basilicum
4 grote tomaten
150g geitenkaas
1/4 kopje gehakte verse basilicum
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/4 kopje olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 375°F (190°C). Snijd de bovenkant van de tomaten en verwijder het vruchtvlees en de zaden. Meng de geitenkaas, basilicum, knoflook, olijfolie, zout en peper in een kom. Vul de tomaten met het mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Bak 25-30 minuten, tot de tomaten gaar zijn.

Gevulde Tomaten Met Feta En Geroosterde Paprika zijn gezond en lekker! Serveer dit vegetarisch recept als bijgerecht met rijst of pasta. Natuurlijk kan je er ook een stukje vlees, kip of vis bij eten als je dat lekker vind! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 400gr feta blokjes
  • 2 plakken geroosterde paprika
  • 2 eetlepels jalapeno pepers, fijngesneden
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snij de bovenkant van de tomaten en hol deze uit met een theelepel
  3. Roer de blokjes feta kaas, geroosterde paprika, jalapeno pepers, ui, knoflook, gedroogde oregano en paprikapoeder door elkaar in een grote kom
  4. Breng het op smaak met vers gemalen zwarte peper
  5. Vul de uitgeholde tomaten met de groente mix
  6. Zet de gevulde tomaten op een ovenrooster en besprenkel het geheel met olijfolie
  7. Zet het geheel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here