Gevulde Tomaten met Huttenkase

0
2003
gevulde-tomaten-met-huttenkase
gevulde-tomaten-met-huttenkase
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Deze Gevulde Tomaten met Huttenkase zijn lekker als tapas of als voor- of bijgerecht voor een gezellig dinner. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en ook nog eens erg lekker! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel komijn zaad
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • 4 trostomaten
  • 100gr hüttenkäse
  • 1 theelepel chili poeder
  • 3 theelepels garam masala
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de komijn zaadjes, gesnipperde ui en knoflook toe
  3. Fruit het geheel tot de ui zacht en glazig is
  4. Voeg vervolgens de hüttenkäse en de rest van de ingrediënten, behalve de koriander, toe
  5. Meng het 2 minuten goed door elkaar op matig vuur
  6. Haal de pan van het vuur, voeg de koriander toe en meng het nogmaals goed door elkaar
  7. Laat het afkoelen
  8. Snijd de bovenkant van de tomaten horizontaal eraf ongeveer een centimeter van de bovenkant en zet de hoedjes opzij voor later gebruik
  9. Schep het vruchtvlees uit de tomaat
  10. Vul de tomaten met het kaasmengsel
  11. Zet de gevulde tomaten en de hoedjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven
  12. Haal het geheel uit de oven, plaats de hoedjes op de gevulde tomaten en serveer het warm

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here