Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Deze Gevulde Tomaten met Huttenkase zijn lekker als tapas of als voor- of bijgerecht voor een gezellig dinner. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en ook nog eens erg lekker! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel komijn zaad
- 1 gesnipperde ui
- 3 teentjes gehakte knoflook
- 4 trostomaten
- 100gr hüttenkäse
- 1 theelepel chili poeder
- 3 theelepels garam masala
- 1 eetlepel zout
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Verhit de olie in een koekenpan en voeg de komijn zaadjes, gesnipperde ui en knoflook toe
- Fruit het geheel tot de ui zacht en glazig is
- Voeg vervolgens de hüttenkäse en de rest van de ingrediënten, behalve de koriander, toe
- Meng het 2 minuten goed door elkaar op matig vuur
- Haal de pan van het vuur, voeg de koriander toe en meng het nogmaals goed door elkaar
- Laat het afkoelen
- Snijd de bovenkant van de tomaten horizontaal eraf ongeveer een centimeter van de bovenkant en zet de hoedjes opzij voor later gebruik
- Schep het vruchtvlees uit de tomaat
- Vul de tomaten met het kaasmengsel
- Zet de gevulde tomaten en de hoedjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal het geheel uit de oven, plaats de hoedjes op de gevulde tomaten en serveer het warm
Benodigdheden
Oven