Gevulde Tomaten met Kaas, Spaanse Tapas.

0
3393
Gevulde Tomaten met Kaas, Spaanse Tapas.
gevulde tomaten met kaas
Bereidingstijd: 20 minuten

Spaanse tapas recepten

Dit soort gerechtjes word vaak aangeboden in spaanse tapas restaurants bij een glas wijn of bier. Vooral in Andalusia word dit veel gedaan. Soms met vis of vlees maar ook vaak met paddestoelen zoal de beroemde champignon met knoflook tapas.

Meer gratis recepten voor Kleine hapjes vind je hier.

Ingrediënten

  • 4 mooie tomaten
  • 100 gram mozzarella, in blokjes
  • 1 teentjes knoflook
  • Sjalotje
  • 1 sneetje brood
  • Verse Basilicum
  • Zout en peper
  • 2 eetl geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd het bovenste gedeelte van de tomaat af en hak dit kleine blokjes. Hol de tomaat uit. Doe de fijn gehakte stukjes en de inhoud van de tomaten in een kom. Voeg daarna de blokjes mozzarella toe en meng dit met de stukjes brood tot een mengseltje. Snijd het sjalotje en het teentje knoflook fijn en voeg dit toe. Maak het mengseltje op smaak met peper, zout en de basilicum. Vul de uitgeholde tomaten met dit mengsel en strooi er wat geraspte kaas over. Zet de 4 tomaten ongeveer 20 minuten in de tot 200 graden voorverwarmde oven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here