Gezonde havermoutkoekjes supersimpel

Gezonde havermout koekjes supersimpel.
Gezonde havermout koekjes supersimpel.
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 12

klik hier voor meer koekjes recepten.

De geschiedenis van havermoutkoekjes gaat terug tot de 19e eeuw in Schotland, waar havermout een belangrijk onderdeel was van het dieet van de Schotten. Havermoutkoekjes werden vaak gemaakt als een snelle en gemakkelijke snack voor arbeiders om mee te nemen naar hun werk.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden havermoutkoekjes populair bij de Britse strijdkrachten als een draagbaar en voedzaam voedsel. Soldaten ontvingen vaak havermout in hun rantsoenen, en bakten hun eigen koekjes om te eten tijdens lange marsen en veldslagen.

In de Verenigde Staten werden havermoutkoekjes populair in de jaren 1900, toen havermout als een gezond voedsel werd gepromoot en gecommercialiseerd door Quaker Oats Company. Havermoutkoekjes waren een populaire manier om havermout te gebruiken en werden vaak gemaakt met toegevoegde ingrediënten zoals chocolade, rozijnen en noten.

Tegenwoordig zijn havermoutkoekjes nog steeds populair over de hele wereld en worden ze vaak gemaakt als een gezonde snack. Veel mensen voegen ingrediënten toe zoals fruit, noten en zaden om extra smaak en voeding toe te voegen aan de koekjes.

Gezonde havermout koekjes supersimpel. Dit zijn waarschijnlijk de simpelste koekjes die je ooit hebt gemaakt, je hebt er namelijk maar 2 (!) Ingredienten voor nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ze zijn kindvriendelijk, mijn zoontje is gek op ze en ze zijn ook nog eens gezond.

Ingrediënten

    2 rijpe bananen 2 1/2 kopjes havermout 1 tl kaneel (optioneel)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakplaat in of bedek deze met bakpapier. Prak de bananen fijn en roer er vervolgens de havermout doorheen (en de kaneel als je die gebruikt). Schep met 2 lepels kleine hoopjes beslag op de bakplaat en druk die vervolgens plat zodat ze een ronde vorm aannemen. Bak de koekjes 15 minuten in het midden van de oven. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze van de bakplaat af haalt.

Benodigdheden

oven, mengkom

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here