Pannenkoeken Recept met Banaan

0
2810
pannenkoeken recept
bananenpannenkoeken
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 5

Hoewel de precieze oorsprong van pannenkoeken met banaan onbekend is, is het wel bekend dat pannenkoeken al duizenden jaren bestaan en dat ze in veel verschillende culturen over de hele wereld worden gegeten. Zo zijn er bijvoorbeeld pannenkoeken uit Azië, zoals de Japanse okonomiyaki en de Chinese jianbing, maar ook pannenkoeken uit Europa, zoals de Franse crêpes en de Nederlandse pannenkoeken.

De populariteit van pannenkoeken met banaan is de afgelopen jaren echter sterk toegenomen. Banaan is een populaire vrucht die veel gezondheidsvoordelen heeft, zoals het bevorderen van de spijsvertering en het reguleren van de bloeddruk. Daarnaast is het toevoegen van banaan aan pannenkoekenbeslag een eenvoudige manier om de smaak van de pannenkoeken te verrijken en er een unieke draai aan te geven.

Dit Pannenkoeken met banaan recept kan op verschillende manieren worden bereid. Een eenvoudige methode is om plakjes banaan toe te voegen aan het beslag voordat het in de pan wordt gegoten. Hierdoor worden de banaanstukjes in het beslag opgenomen en krijgen de pannenkoeken een lichte bananensmaak. Een andere methode is om banaan in plakjes te snijden en deze op de pannenkoeken te leggen nadat ze zijn gebakken. Hierdoor krijg je een heerlijke combinatie van de zachte pannenkoeken en de zoete, smeuïge banaan.

Pannenkoeken met banaan worden vaak geserveerd met verschillende toppings, zoals maple syrup, slagroom, stukjes chocolade, of ander fruit zoals aardbeien of bosbessen. Deze toppings voegen niet alleen extra smaak en textuur toe, maar maken de pannenkoeken ook visueel aantrekkelijker.

Kortom, pannenkoeken met banaan zijn een relatief nieuwe, maar populaire variatie op de traditionele pannenkoeken. Door de combinatie van de zachte, luchtige pannenkoeken en de zoete, smeuïge banaan zijn ze een heerlijke traktatie die gemakkelijk te maken is en op talloze manieren kan worden aangepast en aangekleed. Dus probeer ons Pannenkoeken met banaan recept eens.

klik hier voor meer pannenkoeken recepten.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • theelepel kaneel of koekkruiden
  • boter of kokosolie

Bereidingswijze

Kluts de beide eieren en prak de banaan tot moes. Meng de eieren nu met de bananenmoes. Voeg nu een theelepel kaneel of koekkruiden toe. Doe nu wat boter in een koekenpan (kokosolie is erg gezond zo lang je de extra vierge (koud geperste) maar gebruikt), verhit het goed. Schep nu het beslag in de pan en bak het tot dat de bovenkant droog is, draai de pannankoek nu om en laat nog een klein minuuutje afbakken. Serveer met vers fruit, zoals banaan, annanas of bosbessen.

Benodigdheden

Koekenpan

1 REACTIE

  1. Erg lekker recept. Even een opmerking: kokosolie is helemaal niet ongezond. Zo lang je de extra vierge (koud geperse) maar gebruikt is het juist zelfs hartstikke gezond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here