Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 12 koekjes
Deze chocoladekoekjes zijn super makkelijk om te maken maar het resultaat is er zeker niet minder om. Ze zijn gemaakt zonder bloem en zijn knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Iedereen zal hier dol op zijn.
Ingrediënten
- 180 gram poedersuiker
- 35 gram cacaopoeder
- Snufje zout
- 1 eiwit
- 1 tl vanille extract
- 90 gram chocolate chips of kleine chocolate stukjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zeef de poedersuiker, cacao en het zout.
- Voeg nu de vanille extract toe samen met het eiwit en meng dit tot een dik beslag (Voeg een extra eiwit toe als het beslag niet glad wordt).
- Vouw nu de chocolate chips door het beslag.
- Leg met behulp van een eetlepel kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat.
- Bak de koekjes 12-14 minuten lang in de voorverwarmde oven of totdat er kleine scheutjes in de koekjes ontstaan.
- Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze serveert.