Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Voor deze Goed Gevulde Vissoep met een hoop gezonde ingrediënten gebruik ik meestal Tilapia filet. Deze vis heeft een stevige structuur en valt daarom niet uiteen in de soep. De grote hoeveelheid groente maakt deze soep ideaal als maaltijd gerecht. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- klontje boter
- 1 ui, in ringen gesneden
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1 grote wortel of winterpeen, in plakjes gesneden
- 4 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 prei, in ringen gesneden
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 liter visbouillon
- 1 blik chili bonen (400gr)
- 1 eetlepel ketjap
- 3 eetlepels ketchup
- zout en peper naar smaak
- 300gr witvis, in stukken gesneden
- handje vol fijngehakte koriander
Bereidingswijze
- Verhit het klontje boter in een grote soeppan op matig hoog vuur en voeg de ui toe
- Fruit de ui en voeg vervolgens de balsamico azijn toe
- Voeg wortel en aardappel toe en bak het ongeveer 10 minuten tot de wortel zacht begint te worden. Bak op het laatst de knoflook en prei even mee
- Voeg vervolgens de gedroogde basilicum en bouillon toe en roer het geheel goed door
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken op laag vuur
- Voeg de chili bonen, ketjap en ketchup toe en breng het eventueel op smaak met zout en peper
- Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg als laatste de vis toe en laat het nogmaals 10 minuten koken op laag vuur
- Garneer de Goed Gevulde Vissoep als met een beetje verse koriander
Details
Tip: Voor deze soep gebruik ik Tilapia filet. Deze vis heeft een stevige structuur en valt daarom niet volledig uiteen in de soep.
deze soep is een aanrader hij is werkelijk heerlijk