Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 4
Griekse Aardappeltjes uit de Oven. Een heerlijk bijgerecht dat past bij elk vlees of vis gerecht! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 8 aardappels, geschild en in partjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100ml oliefolie
- 250ml water
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel zeezout
- 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210°C
- Doe alle ingrediënten in een grote ovenschaal en hutsel het goed door elkaar
- Zet de schaal 40 minuten in de oven
- Hutsel de aardappelpartjes nog eens goed door elkaar wanneer ze aan de bovenkant mooi bruin zijn geworden
- Voeg nog een beetje water toe wanneer blijkt dat het geheel te droog wordt
- Zet de schaal nogmaals 40 minuten in de oven
- Breng de aardappeltjes indien nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
Details
Tip: Serveer de aardappeltjes bij elk vlees of vis gerecht samen met verse groenten.
Benodigdheden
Oven, ovenschaal