Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 8 eieren
- 1 grote rode ui in stukken gesneden
- 15 zwarte, ontpitte olijven
- 100 gram feta
- verkruimeld handvol blaadjes gehakte peterselie
- 2 eetlepel olijfoliepeper
- 2 tomaten
- zout
Bereidingswijze
De gril op de hoogste stand opwarmen. De eieren kloppen in een flinke schaal met de peterselie, peper en zout. De olie verwarmen in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de uien 4 minuten tot ze aan de zijkanten beginnen te kleuren. Voeg hieraan de tomaten en olijven toe en bak 1 tot 2 minuutjes langer tot de tomaten zacht worden. Het vuur daarna lager draaien en de eieren erbij schenken, en vervolgens wat zout en peper. Gaar de eieren circa 2 minuten in de pan en roer door wanneer ze beginnen te stollen. Wanneer de eieren nog niet helemaal gestold zijn, bestrooien met de feta en zet dan de pan 5-6 minuten onder de warme gril tot de omelet luchtig en goudbruin is. Snijd in porties en direct uit de pan serveren.
Benodigdheden
Koekenpan