Griekse salade

0
2951
griekse salade
griekse salade
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 rode kleine ui
  • 20 zwarte olijven (zonder pit)
  • 4 eetlepels citroensap
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 100 gram fetakaas
  • 1 eetlepel zeer fijn gesneden verse oregano
  • peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Begin met het wassen van de tomaten en de paprika en maak ze droog met bv. een theedoek
  2. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder daarbij de kroontjes
  3. Doe de stukjes tomaat in een schaal (en straks ook de andere groenten die gesneden worden)
  4. Snijd de paprika in vieren en verwijder de steel, de zaden en de zaadlijsten, Snijd de stukken paprika in reepjes
  5. Schil de komkommer en snij hem in de lengte in vieren en verwijder zo nodig het binnenste natte deel. Snijd de repen komkommer daarna in stukjes
  6. Pel de ui en snij deze over dwars in dunne plakken. Maak de ringen los uit de plakken
  7. Doe de het citroensap en de olijfolie voor de dressing in een kom en klop er met een vork in tot de beide vloeistoffen goed gemengd zijn. Giet de dressing over de groenten en voeg desgewenst peper naar smaak toe. Schep de salade om
  8. Ga door met afwerken of zet salade (afgedekt) tot gebruik in de koelkast
  9. Strooi de oregano over de salade en schep de salade om
  10. Laat de salade in de schaal of verdeel hem over met sla belegde borden
  11. Verkruimel de fetakaas en verdeel die over de salade
  12. Serveer meteen en zet, als de salade nog geen peper bevat, een pepermolen op tafel

Details

Tip: Haal de salade circa een 1/2 uur voor het serveren uit de koelkast, te koud is de salade niet lekker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here