Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6 personen
Deze salade met bulgur zit vol met vezels, vitamines en energie. Neem het eens mee in je lunchtrommel of serveer het bij een mediterraanse maaltijd.
Ingrediënten
- Half bosje verse peterselie
- Half bosje munt
- 1 komkommer (optioneel)
- 1/4 rode ui
- 3 el verse citroensap (ong. 1 grote citroen)
- 1 teentje knoflook
- 1/2 kopje smaakvolle olijven
- 2.5 el olijfolie
- 1/2 tl oregano
- Snufje zout en peper
- 1 kopje bulgur
- 3 tomaten
Bereidingswijze
- Zet een steelpannetje op hoog vuur met 250 ml water, 1 teentje knoflook en 1/4 tl zout. Breng het water aan de kook, voeg de bulgur toe en roer goed door. Zet het gas uit en plaats een deksel op de pan. Laat de bulgur 2 uur lang weken of totdat het alle vocht geabsorbeerd heeft. Maak de bulgur los met een vork.
- Bereid nu de rest van de ingrediënten. Snijd de peterselie en de munt zeer fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes, snipper de ui, verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd ook deze in kleine blokjes en snijd de olijven in dunne plakjes.
- Gebruik een grote kom en doe hier de citroenrasp, olijfolie, oregano en een snufje peper en zout in. Roer dit met een garde tot een dressing. Roer de bulgur door de dressing heen en vouw de rest van de ingrediënten in de salade.
- Laat 30 minuten lang in de koelkast staan zodat de smaken kunnen ontwikkelen. Lekker met een pitabroodje.