Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Een heerlijk zomerrecept! Griekse Taco's Met Kip En Feta Kaas! Erg lekker wanneer de temperatuur oploopt en je niet te zwaar wilt eten. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 800gr kipfilet
- 50ml olijfolie
- 150gr mais uit blik
- 3 tomaten
- handje vol verse basilicum
- klein handje verse peterselie
- 200gr feta kaas
- 8 taco schelpen
- 100gr gemengde sla
Bereidingswijze
- Rasp de schil van de citroen boven een kom
- Snij de citroen door de helft en pers de sap uit boven dezelfde kom
- Voeg de knoflook en zout toe en roer het even door elkaar
- Snij de kip in stukjes en doe deze samen met de citroensap en knoflook in een vriezer zak
- Zet de kipfilet een nacht in de koelkast zodat de marinade goed in de kip trekt
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en braad de kip in ongeveer 10 minuten gaar
- Voeg aan het einde de mais toe en laat het nog even een paar minuten zachtjes mee bakken
- Snij ondertussen de tomaten in blokjes en had de basilicum en peterselie fijn
- Verkruimel (niet te fijn) vervolgens de feta kaas
- Vul de taco schelpen met de kip en mais wanneer deze gaar is
- Verdeel de sla, stukjes tomaat, verse basilicum en peterselie over de schelpen
- Verdeel als laatste de feta kaas over de taco's