Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Wil je eens wat anders dan de tomatensoep die je gewend bent? Deze tomaten linzensoep zit vol smaak en is simpel te maken. Daarnaast is de soep ook geschikt voor vegetariërs en vegans.
Ingrediënten
- 1 laurierblad
- 150 gram bruine linzen
- 1 kleine wortel
- 1 kleine selderij stengel
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 groene paprika
- 1 kleine ui
- 600 gram zeer rijpe tomaten
- 8 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Voeg de linzen toe en laat deze 10 minuten meekoken en schenk ze vervolgens in een vergiet, bewaar het water.
- Leg de tomaten een half minuutje in het hete water zodat de schil los gaat zitten en ontvel ze vervolgens. Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in de keuken machine en blend deze en bewaar deze. Snijd de wortel, ui en paprika in grove stukken en doe deze samen met de knoflook in de keukenmachine en blend dit tot een gladde pasta.
- Voeg 3 eetlepels olijfolie toe aan een middelgrote pan en verwarm dit op hoog vuur. Voeg de pasta toe en bak dit voor ongeveer 2 minuten. Roer de pasta regelmatig met een houten lepel. Voeg de tomaat toe samen met een liter water.
- Voeg het laurierblad toe, de selderij in stukjes gesneden en de rest van de olijfolie en breng dit op smaak met zout en peper. Voeg de linzen toe wanneer de soep aan de kook is en zet het vuur middelhoog.
- Zet een deksel op de pan en laat de soep koken totdat de linzen gaar zijn. Dit duurt ongeveer 40 minuten maar dit ligt ook aan het soort linzen die worden gebruikt. Haal de soep van het gas af wanneer de linzen gaar zijn en de soep wat is ingedikt.