Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1 grote komkommer, geschild en geraspt
- 1/2 theelepel zout
- 500gr Griekse yoghurt
- 4 teentjes geperste knoflook
- een snufje cayennepeper
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels gehakte verse dille
- 1 eetlepel gehakte verse munt
- zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
- 1 takje verse dille voor de garnering
Bereidingswijze
- Doe de geraspte komkommer met een halve theelepel zout in een kom en laat het gedurende 10 tot 15 minuten staan zodat de vocht uit de komkommer trekt
- Leg de komkommer vervolgens op een stuk stevig keuken papier, vouw het tot een pakketje en druk stevig de rest van het vocht eruit
- Doe de yoghurt in een aparte kom en voeg de komkommer, knoflook, cayennepeper en citroensap toe. Meng het goed door elkaar
- Meng de dille en de munt door de yoghurt en het geheel eventueel op smaak met een beetje zout en zwarte peper
- Bedek de kom met plastic folie en zet het ongeveer 3 a 4 uur in de koelkast
- Garneer de Griekse Tzaziki met een takje dille