Griekse Tzaziki recept

0
5314
griekse-tzaziki-recept
griekse-tzaziki-recept
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4

Griekse tzatziki is een traditionele Griekse dipsaus op basis van yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij Griekse gerechten zoals gyros, souvlaki, of als dip voor groenten of pitabroodjes.

De bereiding van tzatziki begint met het raspen van een komkommer en het uitknijpen van het overtollige vocht. Vervolgens wordt de geraspte komkommer gemengd met Griekse yoghurt, geperste knoflook, verse dille, en olijfolie. Het mengsel wordt op smaak gebracht met zout en peper en vervolgens gekoeld voordat het wordt geserveerd.

Griekse Tzatziki is niet alleen heerlijk, maar ook gezond, omdat het vol zit met eiwitten en gezonde vetten. Het kan ook gemakkelijk thuis worden gemaakt met slechts een paar ingrediënten.

Klik hier voor meer griekse recepten

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer, geschild en geraspt
  • 1/2 theelepel zout
  • 500gr Griekse yoghurt
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • een snufje cayennepeper
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels gehakte verse dille
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 takje verse dille voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Doe de geraspte komkommer met een halve theelepel zout in een kom en laat het gedurende 10 tot 15 minuten staan zodat de vocht uit de komkommer trekt
  2. Leg de komkommer vervolgens op een stuk stevig keuken papier, vouw het tot een pakketje en druk stevig de rest van het vocht eruit
  3. Doe de yoghurt in een aparte kom en voeg de komkommer, knoflook, cayennepeper en citroensap toe. Meng het goed door elkaar
  4. Meng de dille en de munt door de yoghurt en het geheel eventueel op smaak met een beetje zout en zwarte peper
  5. Bedek de kom met plastic folie en zet het ongeveer 3 a 4 uur in de koelkast
  6. Garneer de Griekse Tzaziki met een takje dille

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here