Groene Pasta

0
1760
Groene pasta met kip, zo lekker.
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 5

Klik hier voor meer pasta recepten

Groene pasta is een heerlijk en kleurrijk type pasta dat populair is bij pasta liefhebbers die op zoek zijn naar manieren om meer groenten in hun maaltijden te verwerken en extra smaak aan hun gerechten toe te voegen. De groene kleur van de pasta wordt meestal verkregen door groene ingrediënten zoals spinazie, basilicum, peterselie of rucola toe te voegen aan het pastadeeg.

De veelzijdigheid van deze pasta is een van de redenen waarom het zo geliefd is.  Pasta is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tagliatelle, fettuccine, linguine, farfalle, penne en fusilli, waardoor er volop keuze is voor creatieve gerechten. De groene kleur voegt niet alleen visuele aantrekkingskracht toe aan de gerechten, maar kan ook een subtiele, natuurlijke smaak van de groene ingrediënten aan de pasta geven.

Een van de populairste manieren om deze pasta te serveren, is met een klassieke basilicumpesto. De combinatie van de groene pasta met de verse, pittige smaak van basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Andere sauzen, zoals een romige spinaziesaus met room, knoflook en Parmezaanse kaas, zijn ook heerlijke opties om deze pasta mee te combineren.

Naast sauzen kunnen groenten en eiwitten worden toegevoegd aan deze pasta om de maaltijd nog voedzamer te maken. Denk aan het toevoegen van cherrytomaatjes, geroosterde groenten zoals courgette of broccoli, of zelfs kip of garnalen voor een eiwitrijke maaltijd.

Wat deze pasta nog aantrekkelijker maakt, is dat je het ook zelf kunt maken. Het bereiden van je eigen groene pastadeeg door groene ingrediënten te pureren en te mengen met bloem en eieren kan een leuke en creatieve kookervaring zijn. Je hebt de controle over de kwaliteit en de smaak van de ingrediënten, en kunt experimenteren met verschillende combinaties om je eigen unieke groene pasta te creëren.

Naast de smaakvoordelen is pasta ook nog eens voedzaam. De groene ingrediënten die worden gebruikt om de pasta zijn vaak rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, waardoor groene pasta een gezondere keuze kan zijn dan gewone witte pasta.

Kortom, deze pasta is een heerlijke en kleurrijke keuze voor pasta liefhebbers die willen genieten van een smaakvolle en voedzame maaltijd. Of je nu kiest voor kant-en-klare  pasta of zelf je eigen pastadeeg maakt met groene ingrediënten, de mogelijkheden zijn eindeloos voor het creëren van smaakvolle gerechten met deze kleurrijke pasta. Probeer het zelf uit en geniet van de heerlijke smaken en kleurrijke presentatie van deze pasta!

Groene pasta met kip, zo lekker.

Ingrediënten

  • ca. 750 gram broccoli
  • 1 pak pasta spirelli
  • 
ca. 400 gram kippendijvlees (ontbeend)
  • 2 bakjes crème fraîche of ca. 350 ml magere yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • peper, zout, kerrie, cajunkruiden
  • olie

Bereidingswijze

Deze groene pasta is een hit hier thuis. Het is de manier om kinderen te laten smullen van broccoli ;-)! Snijd het kippendijvlees in stukjes. Ik gebruik kippendijvlees omdat het veel lekkerder is dan kipfilet. En het is nog goedkoper ook. Kruid het vlees met cajunkruiden en flink veel kerrie. Laat het even intrekken. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze ongeveer 5 minuten in water met een beetje zout. Ze moeten beetgaar zijn. Neem een flinke pan en bak het kippendijvlees op hoog vuur totdat het bruin is. Pers ondertussen 3 teentjes knoflook. Zet een pan water op voor de pasta. Ik gebruik meestal spirelli omdat de saus daar lekker aan vast kleeft. Je kunt ook variëren met tricolore pasta. In het kookwater los ik vaak een bouillonblokje op voor de smaak. Als de kip mooi bruin is mag het vuur wat zachter. Voeg de gekookte broccoli toe. Schep het geheel goed door en voeg de geperste knoflook toe. Doe er nog wat kerrie bij en schep het geheel nog ca. 2 minuten om. Nu kan de crème fraîche er bij. Verwarm het maar laat het niet koken. Voeg tenslotte de gekookte spirelli toe en meng het geheel goed. Maak het op smaak met wat peper en zout.Op tafel voegen wij nog sambal toe. Ik ben gek op pittig dus bij mij gaat er wel een lepel sambal doorheen, maar iedereen is anders.Schenk er een lekker wit wijntje bij en geniet! Eet smakelijk! Sabine

Benodigdheden

Grote pan, knoflookpers

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here