Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Deze heerlijk frisse Groente Knoflook Bouillon in een absolute lentesoep. Het is een licht gerecht dat je perfect kan eten tijdens de lunch. Natuurlijk kan je het ook serveren als voorgerecht. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1,5l groentebouillon
- 1 prei, in dunne ringen gesneden
- 150gr knoflookscheuten, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, zeer fijngesneden
- sap van 1 citroen
- vers gemalen zwarte peper
- zeezout
- 4 stuks bosui, in dunnen ringen gesneden
- klein handje bieslook
- knoflookbrood of stokbrood
Bereidingswijze
- Breng de groentebouillon aan de kook, matig het vuur en laat het zachtjes door pruttelen
- Voeg de prei, de knoflookscheuten en de knoflook toe en laat het 5 minuten pruttelen
- Breng de soep op smaak met de citroensap, zwarte peper en zout
- Voeg een paar minuten voor het serveren de bosui toe en rooster een paar stukjes knoflookbrood per persoon
- Serveer de soep in diepe borden of kommen en garneer het met bieslook en de geroosterde knoflookbrood