Groningse Mosterdsoep

0
1707
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Ingrediënten

  • 1 chalotje
  • 2 takjes tijm
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml room
  • glas droge witte wijn
  • 4 eetlepels Groningse mosterd
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gram spekblokjes

Bereidingswijze

Snij de ui in kleine stukjes. Smelt de boter en bak hierin de ui samen met de tijmblaadjes vijf minuten zachtjes, tot de uien glazig zijn. Voeg de bloem toe en bak een minuutje of twee mee zodat de bloem kan garen. Roer de mosterd erdoor en blus af met de witte wijn. Goed roeren zodat je een glad geheel krijgt. Terwijl je blijft roeren giet je scheutje voor scheutje de bouillon erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen, af en toe roeren. Voeg langzaam de room toe, roeren en zet het vuur nu zo laag dat de soep niet meer kookt maar wel heet blijft. Zet er eventueel een plaatje onder. Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn en voeg deze als laatste toe aan je heerlijke groningse mosterdsoep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here