Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 4 liter karnemelk
- 100ml room
- 500gr aardbeien
- 6 bolletjes vanille ijs
Bereidingswijze
- Zet een grote vergiet in een grote pan, leg een natte theedoek over het vergiet en giet de karnemelk op de doek
- Laat het gedurende 24 uur staan in een koele ruimte. Het waterige deel van de karnemelk zal door de doek in het vergiet in de pan druipen
- Schep het dikke gedeelte dat op de doek achterblijft in een kom en roer er de room doorheen
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel de helft over 6 lage brede glazen (bij voorkeur whiskey glazen)
- Verdeel de hangop over de 6 glazen en schep het op de plakjes aardbei
- Strooi de rest van de plakjes aardbei over de hangop
- Leg een bolletje vanille ijs boven op
Details
Tip: Vervang de aardbei door stukjes mango of elke andere vrucht die je maar lekker vindt.
Lekker fris en fruitig toetje!
Heerlijk toetje, een echte aanrader.