Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 12
Heerlijke Hartige Mediterraanse Muffins, een mix van kaas en zongedroogde tomaatjes! Eén van mijn favoriete recepten. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 250gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 150gr geraspte oude kaas
- 8 uitgelekte zongedroogde tomaatjes
- 4 eetlepels fijn gesneden zwarte olijven zonder pit
- ongeveer 15 verse fijngesneden basilicum blaadjes
- 250ml melk
- 75gr gesmolten boter
- 1 losgeklopte ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Zet 12 papieren muffin vormpjes op een bakplaat
- Zeef de bloem en het zout samen in een grote kom
- Roer 3/4 van de kaas, de zongedroogde tomaatjes, gesneden olijven en basilicum door de bloem
- Mix de melk, boter en ei tot een gladde massa in een grote beslag kom
- Maak een kuiltje in het midden van het bloem-kaas mengsel en schenk het melk mengsel er in één keer in
- Mix het mengsel lichtjes totdat er een beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes en bestrooi het met de overgebleven kaas
- Bak de Hartige Mediterraanse Muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de muffins voor het serveren 5 minuten afkoelen
Benodigdheden
Oven
Geachte heer / mevrouw
Ik vind erg lekker alle recepten van u maar u heeft een foutjes in uw schrijven gedaan.
In Gredienten ( de laatste nummer) geschreven: een losgeklopte ei .
Maar in Bereidingswijze heeft u in de nummer ” 5” geschreven : …..eieren…..
Ik had kleine kritiek van uw schrijven en bied excuus omdat ik gelezen heb.
Met vriendelijke groet,
Maryam Tondivar
Hoi Maryam, bedankt voor je compliment en oplettendheid! Ik heb het meteen aangepast. Veel kookplezier! Groetjes, Sabine