Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6
Mijn vriendin is een grote fan van hartige taarten! Wanneer ik bij haar kom lunchen tovert ze altijd weer een andere variant tevoorschijn. Dit recept voor Hartige Taart van Courgette en Champignons is gebaseerd op één van haar baksels. Eerlijk is eerlijk! Ik heb het hier en daar een klein beetje aangepast om er toch een eigen draai aan te geven. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- klontje boter
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 300gr mais
- 2 courgettes, in dunne plakjes gesneden
- 225gr champignons, in plakjes gesneden
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 3 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel zout
- 150gr geraspte Mozzarella kaas
- 150gr geraspte belegen kaas
- 3 losgeklopte eieren
- 10 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Verhit de boter in een grote diepe koekenpan op matig hoog vuur en voeg de ui, mais, courgette en champignons toe
- Bak het geheel ongeveer 5 minuten en haal de pan vervolgens van het vuur
- Voeg de basilicum, oregano en zout toe en meng het door elkaar
- Voeg vervolgens de kaas (houd 1/4 achter voor later) en het losgeklopte ei toe
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en schep het mengsel in de vorm
- Strooi de 1/4 kaas over het mengsel en bak het gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de taart 15 minuten afkoelen vóór het aansnijden
Details
Tip: In dit recept besprenkel ik de taart met verse basilicum. Waneer je meer van koriander of tijm houd kan je dat ook prima gebruiken.
Benodigdheden
Oven, taartvorm (ongeveer 22cm doorsnede)