Havermout rozijnenkoeken

Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 10 stuks

Het maakt niet uit hoe oud je bent, want iedereen die dol op deze havermout rozijnenkoeken. Probeer het recept en maak je eigen koeken!

Ingrediënten

  • 150 gram rozijnen
  • 220 gram zachte boter
  • 300 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 240 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl baking powder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 200 gram havermout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de rozijnen een kwartiertje weken in handwarm water. Giet ze daarna af en dep ze droog met wat keukenpapier.
  2. Mix ondertussen de boter en de suiker tot een romige massa, voeg de eieren toe en mix deze door het beslag.
  3. Meng de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel, zout en de havermout in een aparte kom en mix dit vervolgens door het beslag. Voeg als laatste de rozijnen toe en meng ook deze door het beslag.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met een theelepel hoopjes van het beslag op de bakplaat (laag genoeg ruimte over tussen de koekjes omdat ze groter worden).
  5. Bak de koekjes 8-9 minuten maar haal ze uit de oven voordat ze bruin worden. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze op eet. Enjoy!

Exclusieve aanbieding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here