Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 2 stronkjes broccoli
- 1 blikje ananas (in blokjes) op sap
- 250 ml water
- 3 eetlepels azijn
- 1,5 eetlepel maïzena
- 2 mespunten uienpoeder
- 1 mespunt gemberpoeder
- 2 mespunten chilipoeder (of meer als je scherp gewend bent)
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel chilisaus
Bereidingswijze
Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de kip in stukken. Roer het sap, water, azijn, sojasaus, maïzena, ui-poeder, chili en gember met een vork of kleine garde goed door elkaar en zet het apart. Verhit de wok en voeg de olie toe. Roerbak de broccoli gedurende 3 minuten op hoog vuur onder voortdurend omscheppen. Haal de broccoli uit de wok en leg het apart. Bak nu de kip in de wok gedurende ca. 3,5 minuten, totdat de kip licht bruin wordt en bijna gaar is. Voeg nu de saus toe en roer het geheel tot de saus kookt en dik begint te worden. Zet het vuur lager, voeg de broccoli en de ananas toe. Verhit het geheel nog een minuut en voeg ten slotte een paar druppels chilisaus toe, en klaar is je Hawaiiaanse Roerbakkip met Broccoli.
Details
Serveer het met rijst of mihoen.
Kan het toch niet laten om ook de soep en de kip te maken ,ziet er weer heerlijk uit.