Chocolade en mint is een van mijn favoriete smaak combinaties en deze brownies zijn dan ook verassend lekker! Voor klassieke brownies kan je het mint extract achterwege houden. Chocolade-mint brownies recept, meer koekjes en taarten vind je hier.
Ingrediënten
- 125 ml plantaardige olie
150 gram basterd suiker
2 tl mint extract
2 eieren
60 gram bloem
55 gram cacao poeder
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vuerkant bajbluk van 20 bij 20 cm in. Doe de olie, eieren, de suiker en het mint extract in een kom en mix dit totdat dit een lichtgele kleur krijgt. Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder en doe dit in een aparte kom samen met het zout. Meng dit goed door elkaar. Mix de droge ingrediënten nu door de vloeibare ingrediënten totdat je een glad beslag hebt. Giet het beslag in het bakblik en bak de brownies voor 25 minuten. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat je ze in stukjes snijd.