Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 12
Heerlijke Chocolade Taart met marshmallows en pecannoten! Ik dacht dat het wel weer eens tijd werd voor een lekkere chocoladetaart. Ik hoop dat jullie ervan genieten! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 60gr fijngehakte pecannoten
- klontje boter
- 160gr boter
- 75gr pure chocolade
- 100gr suiker
- 100gr bloem
- 70gr cacaopoeder
- 2 losgeklopte eieren
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zout
- 150gr marshmallows
- 30ml melk
- 200gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Verdeel de pecannoten over een bakplaat en rooster ze ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C
- Vet een vierkante ovenschaal in met een klontje boter
- Smelt 110gr boter samen met de chocolade al roerend in een steelpan op laag vuur
- Meng de suiker, bloem en 30gr cacaopoeder in een kom en voeg al roerend de gesmolten chocolade, eieren, 1 theelepel vanille-extract en de zout toe
- Schenk het beslag in de ingevette ovenschaal en zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de schaal uit de oven en bedek het geheel met de marshmallow
- Zet de schaal nog 10 minuten in de oven
- Klop ondertussen 50gr boter samen met de rest van de cacaopoeder en melk in een steelpan op matig vuur tot de boter is gesmolten
- Laat het ongeveer 2 minuten rustig koken en blijf voortdurend roeren
- Haal de pan van het vuur en gebruik een elektrische mixer zodat er een mooie gladde glazuur ontstaat
- Haal de ovenschaal uit de oven en bedek het met de glazuur en bestrooi het met de pecannoten
- Laat de taart minimaal een half uur afkoelen
Benodigdheden
Oven, ovenschaal van ongeveer 22cm x 22cm, elektrische mixer