Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 6
Heerlijke Mexicaanse Mais Bonensoep is altijd lekker. Of het nu regent of de zon volop schijnt. Geniet ervan! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel suiker
- zout naar eigen smaak
- 800gr gepelde tomaten, uitgelekt
- 800gr bruine bonen, uitgelekt
- 400gr kidneybonen, uitgelekt
- 300gr maïs uit blik, uitgelekt
- 750ml water
- een klein handje fijngesneden koriander
- halve avocado in blokjes gesneden
Bereidingswijze
- Neem een grote soeppan, fruit de ui en knoflook in de olijfolie gedurende 10 minuten tot het zacht en glazig is
- Meng de chilipoeder, komijnpoeder, kaneel, zout en suiker met een paar eetlepels water tot een saus
- Voeg de gepelde tomaat, bruine bonen, kidney bonen en mais toe aan de ui en knoflook
- Meng de saus door de ui, tomaten, bonen en maïs mengsel
- Voeg het water toe en breng het aan de kook
- Zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten doorkoken
- Proef de soep en voeg eventueel meer zout toe
- Voeg de koriander en avocado toe aan het eind en serveer het meteen