Heerlijke Mexicaanse Mais Bonensoep

0
3110
mexicaanse-mais-bonensoep
mexicaanse-mais-bonensoep
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 6

Heerlijke Mexicaanse Mais Bonensoep is altijd lekker. Of het nu regent of de zon volop schijnt. Geniet ervan! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • zout naar eigen smaak
  • 800gr gepelde tomaten, uitgelekt
  • 800gr bruine bonen, uitgelekt
  • 400gr kidneybonen, uitgelekt
  • 300gr maïs uit blik, uitgelekt
  • 750ml water
  • een klein handje fijngesneden koriander
  • halve avocado in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Neem een grote soeppan, fruit de ui en knoflook in de olijfolie gedurende 10 minuten tot het zacht en glazig is
  2. Meng de chilipoeder, komijnpoeder, kaneel, zout en suiker met een paar eetlepels water tot een saus
  3. Voeg de gepelde tomaat, bruine bonen, kidney bonen en mais toe aan de ui en knoflook
  4. Meng de saus door de ui, tomaten, bonen en maïs mengsel
  5. Voeg het water toe en breng het aan de kook
  6. Zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten doorkoken
  7. Proef de soep en voeg eventueel meer zout toe
  8. Voeg de koriander en avocado toe aan het eind en serveer het meteen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here