Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Heet Thais Rundvlees met basilicum en koriander. Pittig en erg lekker! Lekker met rijst, bijvoorbeeld basmati. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 rode pepers
- 5 groene pepers
- 4 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 1 rode paprika
- 500gr ossenhaas
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels bruine suiker
- 5 takjes Thaise basilicum
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 bosje verse koriander
Bereidingswijze
- Spoel de pepers af en snijd ze in de lengte door. Haal de zaadjes er uit
- Snijd de pepers fijn en hou de rode pepers apart
- Ontvel de knoflook en pureer de groene pepers en de knoflook in de keukenmachine
- Snij de sjalotjes en de paprika in stukjes
- Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en verhit de olie in de wok op hoog vuur
- Bak hierin de peper-knoflook-mix uit de keukenmachine ongeveer een minuut
- Voeg het vlees toe en bak twee minuten onder voortdurend omscheppen. Haal het vlees nu uit de pan
- Voeg een beetje olie toe en de paprika en sjalotjes en bak deze 2 minuten
- Voeg ook de rode pepers, de sauzen en suiker toe
- Bak nog 2 minuten en voeg de Thaise basilicum toe en tenslotte het vlees
- Verwarm het geheel nog even, schep het in een schaal en garneer het met wat sesamzaad en verse koriander.
Details
Tip: De vissaus en oestersaus zijn onder andere verkrijgbaar bij de toko of grotere supermarkten.
Benodigdheden
Keukenmachine
Verrukkelijk die Thaise maaltijd