Heet Thais Rundvlees met Basilicum

0
3011
heet-thais-rundvlees
heet-thais-rundvlees
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Heet Thais Rundvlees met basilicum en koriander. Pittig en erg lekker! Lekker met rijst, bijvoorbeeld basmati. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 5 groene pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 500gr ossenhaas
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 5 takjes Thaise basilicum
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 bosje verse koriander

Bereidingswijze

  1. Spoel de pepers af en snijd ze in de lengte door. Haal de zaadjes er uit
  2. Snijd de pepers fijn en hou de rode pepers apart
  3. Ontvel de knoflook en pureer de groene pepers en de knoflook in de keukenmachine
  4. Snij de sjalotjes en de paprika in stukjes
  5. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en verhit de olie in de wok op hoog vuur
  6. Bak hierin de peper-knoflook-mix uit de keukenmachine ongeveer een minuut
  7. Voeg het vlees toe en bak twee minuten onder voortdurend omscheppen. Haal het vlees nu uit de pan
  8. Voeg een beetje olie toe en de paprika en sjalotjes en bak deze 2 minuten
  9. Voeg ook de rode pepers, de sauzen en suiker toe
  10. Bak nog 2 minuten en voeg de Thaise basilicum toe en tenslotte het vlees
  11. Verwarm het geheel nog even, schep het in een schaal en garneer het met wat sesamzaad en verse koriander.

Details

Tip: De vissaus en oestersaus zijn onder andere verkrijgbaar bij de toko of grotere supermarkten.

Benodigdheden

Keukenmachine

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here