Bereidingstijd: 12 minuten
Personen: 4
Dit zijn wortels op een hele andere manier, met knoflook, paprika en ui. Lekker pittig en lekker anders. Ik noem het Hete Peen.
Ingrediënten
- 5 winterwortels
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 75 ml chilisaus
- olijfolie
- zeezout
- peterselie
Bereidingswijze
Schil de winterwortels en snijd er gelijke dunne plakken van. Maak ook kleine reepjes van de paprika. Pers de knoflook en snipper de ui. Zet een koekenpan, hapjespan of wok met deksel op het vuur en smoor de wortel gedurende ongeveer 5 minuten in een scheutje olie. Voeg dan zout, knoflook, paprika, ui en de chilisaus toe en schep het goed door. Laat het nog 5 minuten stoven op een matig vuur. Voeg tenslotte wat fijngehakte peterselie toe.
Benodigdheden
pan of wok