Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 300gr half om half gehakt
- 1 beschuit
- half blikje leverpastei
- 2 uien
- 3 preistengels
- 2 flinke wortels
- 3 stengels bleekselderij
- 1 liter groentebouillon
- bosje gehakte verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel boter
- 3 aardappels
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verkruimel de beschuit boven het gehakt in een grote kom en voeg de leverpastei toe
- Breng het gehakt op smaak met een beetje zout en peper en kneed alles goed door elkaar en vorm kleine balletjes
- Snipper de uien en snijd de wortel in kleine blokjes
- Schil de aardappels en snijd deze in blokjes
- Zet een soeppan met wat boter op middelhoog vuur en bak hierin de uien glazig
- Voeg vervolgens de wortel, de aardappelblokjes en de uitgeperste knoflookteentjes toe en laat dit nog een paar minuten zachtjes bakken
- Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in halve ringen
- Snijd de bleekselderij ook fijn en bak het samen met de prei nog even mee met de rest van de groente
- Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep aan de kook
- Voeg de soepballetjes toe en laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken
- Voeg de peterselie vlak voor het serveren toe
Details
De Hollandse Groentesoep is heerlijk als voorgerecht of met belegde broodjes tijdens de zondagmiddag lunch