Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4
Deze Hongaarse Goulash Soep smaakt naar meer! Het recept komt uit de familie ook al heb ik het hier en daar een klein beetje aangepast. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 gesnipperde ui
- klontje boter
- 500gr biefstuk, in blokjes gesneden
- 150ml rode wijn
- 750ml runderbouillon
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 kleine rode paprika, in stukjes gesneden
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 2 takjes verse tijm
- 1 blik gepelde tomaten
Bereidingswijze
- Fruit de ui op matig vuur in een klontje boter en bak op het laatst de stukjes biefstuk even mee tot deze zijn dichtgeschroeid
- Voeg de rode wijn toe en laat het 1 minuut sudderen
- Voeg de runderbouillon toe en zet het vuur op de laagste stand
- Voeg de aardappelen, rode paprika en paprikapoeder toe en roer het geheel door elkaar
- Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en laat de soep ongeveer een half uur koken op laag vuur
- Roer als laatste de gepelde tomaten door de soep en laat het 15 minuten sudderen
- Verwijder de laurierblaadjes en tijm voor het serveren
- Serveer de Hongaarse Goulash Soep met stokbrood en garneer het eventueel met een takje verse tijm
Details
Tip: In plaats van biefstuk kan je ook soepvlees gebruiken. Dit is een stuk voordeliger dan biefstuk.