Hongaarse Goulash Soep

0
11859
hongaarse-goulash-soep
hongaarse-goulash-soep
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4

Deze Hongaarse Goulash Soep smaakt naar meer! Het recept komt uit de familie ook al heb ik het hier en daar een klein beetje aangepast. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • klontje boter
  • 500gr biefstuk, in blokjes gesneden
  • 150ml rode wijn
  • 750ml runderbouillon
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode paprika, in stukjes gesneden
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 blik gepelde tomaten

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui op matig vuur in een klontje boter en bak op het laatst de stukjes biefstuk even mee tot deze zijn dichtgeschroeid
  2. Voeg de rode wijn toe en laat het 1 minuut sudderen
  3. Voeg de runderbouillon toe en zet het vuur op de laagste stand
  4. Voeg de aardappelen, rode paprika en paprikapoeder toe en roer het geheel door elkaar
  5. Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en laat de soep ongeveer een half uur koken op laag vuur
  6. Roer als laatste de gepelde tomaten door de soep en laat het 15 minuten sudderen
  7. Verwijder de laurierblaadjes en tijm voor het serveren
  8. Serveer de Hongaarse Goulash Soep met stokbrood en garneer het eventueel met een takje verse tijm

Details

Tip: In plaats van biefstuk kan je ook soepvlees gebruiken. Dit is een stuk voordeliger dan biefstuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here