Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 12
Ingrediënten
- 85gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel kaneel
- snufje nootmuskaat
- 90gr boter (op kamer temperatuur)
- 85gr basterd suiker
- 3 eetlepels honing
- 1 sinaasappel
- 2 eieren
- 55gr gehakte walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Zet 12 papieren muffin vormpjes op een bakplaat
- Rasp de schil van de sinaasappel en zet dit apart
- Pers de sinaasappel en zet ook het sap apart
- Doe de bakmeel in een beslag kom en voeg een 1/4 theelepel kaneel en de nootmuskaat toe
- Meng de boter en suiker in een aparte kom en klop het geheel tot een glad mengsel
- Roer vervolgens 1 eetlepel honing en sinaasappelraspsel er doorheen
- Klop de 2 eieren en voeg het geleidelijk toe aan het boter-suiker mengsel
- Mix vervolgens het meelmengsel er beetje bij beetje doorheen
- Voeg als laatste 40gr van de gehakte walnoten toe en roer het goed door
- Verdeel het mengsel over de 12 bakvormpjes en zet ze in de reeds voorverwarmde oven
- Bak de cupcakes 20 minuten in de oven en laat ze een klein beetje afkoelen
- Meng de overgebleven 15gr walnoten met een 1/4 theelepel kaneel
- Doe 2 eetlepels honing samen met het sinaasappelsap in een steelpan op laag vuur en roer tot er één mengsel ontstaat
- Maak met een sateprikker of vork een klein gaatje in de bovenkant van elke cupcake en giet het honingmengsel over de cupcakes
- Strooi als laatste de walnoten erover en serveer de Honing Walnoten Cupcakes warm of koud
Benodigdheden
Oven