Vol van smaak, ongelooflijk lekker en in een handomdraai klaar!
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 3,5 el olijfolie
- 1 blik kikkererwten (450 gram)
- 3 el verse citroenrasp
- 3 el tahini
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl komijnpoeder
- 2-3 el water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd het bovenste topje van de knoflook knol af zodat de binnenkant van de knoflook zichtbaar is. Verpak de knoflook in zilverfolie en besprenkel deze met 1.5 el van de olijfolie. Rooster de knoflook 30 minuten lang in de oven zodat deze zacht van binnen wordt.
- Doe de kikkererwten, citroensap, tahini, zout en de komijnpoeder in een keukenmachine en en blend het geheel 2 minuten lang.
- Schraap de zijkanten van de keukenmachine met een pannenlikker en voeg de rest van de olijfolie, de knoflook en het water toe. Blend dit nog een minuut lang tot een glad mengsel.
- Serveer de hummus in een schaaltje en garneer deze naar wens met bijvoorbeeld Chilli vlokken, paprikapoeder, olijfolie en/of verse peterselie.