Bereidingstijd: 70 minuten
Personen: 8
Imponeer met deze garam masala gekruide Indiase Curry recept met paprika, kokos en verse koriander.
Ingrediënten
- 6 eetlepels garam masala poeder
- 2 eetlepels gember pasta
- 2 eetlepels knoflook pasta
- 500gr yoghurt
- 4 uien, 2 fijngesnipperd en 2 in grove ringen gesneden
- 2 in grote stukken gesneden rode paprika's
- 1,25kg kippedijen zonder vel, in grote stukken gesneden
- 1 theelepel olijfolie
- een grote bos verse koriander, fijngehakt
- 3 theelepels chilipoeder
- 680ml passata (tomatensaus)
- 160ml kokosmelk
Bereidingswijze
- Meng de helft van de garam masala en 1 eetlepel elk van de pasta in een zeer grote kom en voeg driekwart van de yoghurt en wat zout toe
- Voeg de uiringen, paprika en de kip toe en laat het een nacht afgedekt marineren in de koelkast
- Verwarm de oven voor 220 Celcius
- Fruit de gesnipperde uien in de olie glazig en voeg de resterende garam masala, pasta's, de koriander en chilipoeder toe
- Kook gedurende 1 minuut, roer dan 100ml water en de passata erdoor. Laat het gedurende 15 minuten sudderen
- Voeg vervolgens de kokosmelk en de resterende yoghurt toe
- Verdeel de kip en groenten op een bakplaat en bak het geheel gedurende 20 minuten gaar in de oven
- Meng de kip en groenten met de saus, garneer het met verse koriander en serveer het met rijst
Details
Garam masala poeder kan je bij de meeste grote supermarkten vinden bij de kruiden.
Passata wordt verkregen door verse tomaten te persen, te verhitten om gisting tegen te gaan, en door het vloeibare gedeelte met het tomatenvlees te scheiden van de zaadjes en pellen. Het is vrij gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste grote supermarktketens.