Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 6 personen
Dit vegatarisch Indiase dal gerecht is vol van smaak en vol gezonde voedingsstoffen. Het is een gerecht dat makkelijk van te voren te maken en in te vriezen. Serveer met naanbrood of rijst.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
- 1 el verse gember, fijngesneden of fijn geraspt
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl gram masala
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl zout
- 750 ml groentebouillon
- 300 gram rode splitlinzen
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram inclusief het sap
Bereidingswijze
- Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui gedurende 5 minuten aan of totdat deze zacht begint te worden.
- Voeg de knoflook en de gember toe en indien nodig wat extra olie en bak dit een minuut lang mee.
- Voeg nu alle kruiden en het zout toe en bak dit enkele minuten mee zodat alle aroma's vrijkomen.
- Voeg de bouillon, de linzen en de tomatenblokjes toe en roer het geheel door. Breng de dou bouillon aan de kook en zet het vuur daarna laag en zet een deksel op de pan.
- Laat de dal ongeveer 30 minuten lang doorkoken of totdat de linzen gaar zijn. Roer regelmatig en voeg indien nodig wat extra water toe.
- Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer het gerecht net naanbrood of rijst. Eet smakelijk!