Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Indiase Kip Stoofpotje, een heerlijk kruidig pittig recept uit het oosten! Erg lekker en redelijk gemakkelijk te bereiden. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 theelepels sambal
- 2,5cm verse gember, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 eetlepel garam masala poeder
- 2 uien, in dunne ringen gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 kilo kippenpoten
- 5 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 500ml kokosmelk
- 500ml kippenbouillon
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- klein handje verse koriander
Bereidingswijze
- Meng de sambal samen met de gember, knoflook, zout, kurkuma en garam masala in een kleine kom
- Fruit de uiringen in de plantaardige olie voor ongeveer 3 minuten
- Voeg de kruidenmix toe en roer het goed door
- Voeg de kippenpoten toe en bak deze gaar op laag vuur
- Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat het nog een paar minuten staan op laag vuur
- Roer vervolgens de kokosmelk door het geheel en breng het aan de kook
- Voeg de kippenbouillon en witte wijnazijn toe en breng het opnieuw aan de kook
- Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje en garneer het geheel met verse koriander voor het serveren
Details
Tip: Serveer de dit recept met rijst en verse groenten zoals broccoli en sperzieboontjes.
Curry is en blijft veel te dun! Ik zou dus de helft of nog minder aan vocht gebruiken
Op de kip bloem strooien