Indiase Lams Curry Met Spinazie

2
1913
indiase-lamscurry-met-spinazie1
indiase-lamscurry-met-spinazie1
Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 4

Indiase Lams Curry Met Spinazie is een smaakvol oosters gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 groene pepers, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • halve theelepel chilipoeder, naar smaak meer toevoegen.
  • 400gr lamsbout
  • 4 tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250ml water
  • 100gr verse spinazie

Bereidingswijze

  1. Hak de ui, knoflook en gember in een keukenmachine zeer fijn tot een glad mengsel
  2. Verhit een eetlepel plantaardige olie in een grote koekenpan en bak de groene pepers samen met het ui, knoflook, gember mengsel voor ongeveer 3 minuten
  3. Voeg de komijnzaad, kurkuma, koriander en chilipoeder toe en roer het goed door
  4. Snij het lamsvlees in stukjes en voeg het toe aan de pan
  5. Bak het geheel totdat het vlees bruin is aan alle kanten
  6. Voeg vervolgens de stukjes tomaat, tomatenpuree en de water toe
  7. Roer alles goed door elkaar en breng het licht aan de kook
  8. Laat de curry 60 minuten pruttelen op laag vuur onder af en toe roeren
  9. Voeg als laatste de spinazie toe en kook het geheel voor nog ongeveer 10 minuten

Details

Tip: Serveer de curry met rijst.

Benodigdheden

Keukenmachine

Boodschappen Boodschappen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here