Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 4
Indiase Lams Curry Met Spinazie is een smaakvol oosters gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 2 uien, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 groene pepers, in reepjes gesneden
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel gemalen koriander
- halve theelepel chilipoeder, naar smaak meer toevoegen.
- 400gr lamsbout
- 4 tomaten, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250ml water
- 100gr verse spinazie
Bereidingswijze
- Hak de ui, knoflook en gember in een keukenmachine zeer fijn tot een glad mengsel
- Verhit een eetlepel plantaardige olie in een grote koekenpan en bak de groene pepers samen met het ui, knoflook, gember mengsel voor ongeveer 3 minuten
- Voeg de komijnzaad, kurkuma, koriander en chilipoeder toe en roer het goed door
- Snij het lamsvlees in stukjes en voeg het toe aan de pan
- Bak het geheel totdat het vlees bruin is aan alle kanten
- Voeg vervolgens de stukjes tomaat, tomatenpuree en de water toe
- Roer alles goed door elkaar en breng het licht aan de kook
- Laat de curry 60 minuten pruttelen op laag vuur onder af en toe roeren
- Voeg als laatste de spinazie toe en kook het geheel voor nog ongeveer 10 minuten
Details
Tip: Serveer de curry met rijst.
Benodigdheden
Keukenmachine
1 eetlepel chilipoeder???? Ik zou het niet doen, Eerst een 1/2 theelepel en dan proeven.
Ik zag het en heb het snel aangepast.
thx Jessica