Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6
Indonesische Sateetjes, welke Nederlander houd daar niet van? Dit recept kan natuurlijk niet ontbreken. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 3 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel djintan (gemalen komijn)
- 900gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 versnipperde ui
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 250ml water
- 150gr pindakaas
- 2 eetlepels ketjap
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
- Meng de ketjap, ketchup, 2 eetlepels plantaardige olie, 2 uitgeperste teentjes knoflook, peper en djintan in een grote kom
- Voeg de stukjes kip toe en roer het goed door
- Zet de kom met gemarineerde kipfilet minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
- Verhit één eetlepel olie in een sauspan en fruit de ui
- Voeg, wanneer de ui glazig is, de rest van de knoflook toe
- Voeg vervolgens het water, pindakaas, rest van de ketjap, sambal en suiker toe
- Roer de saus goed door tot het één glad geheel is en haal het van het vuur
- Mix de citroensap door de saus en zet het apart
- Verdeel de stukjes kip over een aantal satéstokjes
- Verhit de rest van de plantaardige olie in een koekenpan en bak de Indonesische Sateetjes in ongeveer 10 minuten gaar (5 minuten per kant)
- Serveer de sateetjes met de pindasaus
Details
Tip: Serveer deze sateetjes bij zelfgemaakte bami, nasi of ieder andere oosters gerecht.
Benodigdheden
Satéprikkers